Sastojci:
I sloj:
1/2 šolje badema
1/2 šolje oraha
II sloj:
1/2 šolje ulja od kokosa
1/4 šolje ječmenog slada
2 kašike rogača
2 kašike kokosa
Urme preliti vodom i ostaviti da odstoje 1 sat.
I sloj:
1/2 šolje badema
1/2 šolje oraha
2/3 šolje urmi (bez koštica)
1/4 šolje rogačaII sloj:
1/2 šolje ulja od kokosa
1/4 šolje ječmenog slada
2 kašike rogača
2 kašike kokosa
Urme preliti vodom i ostaviti da odstoje 1 sat.
U blenderu (secku, multipraktiku) samleti orahe i bademe. Dodati im proceđene urme i dobro izmešati (u blenderu). Zatim dodati rogač i mešati još 15 sekundi. Tako dobijenu smesu izliti u manju posudu (napr 10 x 20 cm). Ostaviti u frižideru da se stegne oko pola sata.
II sloj se može napraviti na dva načina.
a) izmešati sve sastojke u blenderu ili
b) na tihoj vatri istopiti kokosovo ulje, dodati ostale sastojke i izmešati.
Preliti II sloj preko prvog i ostaviti u frižideru još minimum 1 sat pre služenja
Нема коментара:
Постави коментар