Categories

петак, 15. јул 2011.

Začinjeni pire sa heljdom

Sastojci:
šolja proprženog heljdinog zrna
2 šolje vode
4 krompira
3 glavice luka
3-4 stabljike celera (sa lišćem)
2 kašike ulja
prstohvat žalfije
kašičica majčine dušice
kašičica kima
kašika soja sosa
kašičica soli

Pomešati heljdino zrno i vodu, zagrejati do ključanja, zatim poklopiti i isključiti ringlu. Ostaviti na toploj ringli 15 minuta. Za to vreme obariti krompir isečen na kockice.
Na ulju propržiti sitno seckani luk oko 10 minuta na srednjoj vatri, dodati mu sitno iseckan celer i začine i pržiti još 5 minuta uz mešanje.
Izmešati sve sastojke i izliti u podmazan pleh. Peći 20 minuta na 180C

Нема коментара:

Постави коментар