Sastojci;
kašika ulja (susamovog) ili 2 kašike suncokretovog hladno ceđenog
velika glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 kg paradajza
šolja crvenog sočica
šolja integralnog pirinča
kašičica karija
kašičica đumbira
prstohvat ljute tucane paprike
prstohvat bibera
kašičica soli
Skuvati pirinač u 3x više vode oko 45 minuta.
Na ulju propržiti posoljeni sitno seckani crni luk (10 minuta na tihoj vatri). Dodati kari, đumbir i beli luk i pržiti još minut uz stalno mešanje.
kašika ulja (susamovog) ili 2 kašike suncokretovog hladno ceđenog
velika glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 kg paradajza
šolja crvenog sočica
šolja integralnog pirinča
kašičica karija
kašičica đumbira
prstohvat ljute tucane paprike
prstohvat bibera
kašičica soli
Skuvati pirinač u 3x više vode oko 45 minuta.
Na ulju propržiti posoljeni sitno seckani crni luk (10 minuta na tihoj vatri). Dodati kari, đumbir i beli luk i pržiti još minut uz stalno mešanje.
Dodati sitno seckani (ili još bolje samleveni) paradajz i krčkati 20 minuta na tihoj vatri. Za to vreme skuvati sočivo u minimum 2x više vode, na srednjoj vatri 20 minuta.
Procediti sočivo i dodati paradajzu. Kuvati sve zajedno još par minuta.
Služiti uz pirinač.
Нема коментара:
Постави коментар