Sastojci:
Testo:
600 g pšeničnog integralnog brašna
1/2 kockice kvasca
1 kašika ječmenog slada
2 kašike ulja
2,5 dl mlake vode
Fil:
150 g mlevenog maka
1 dl biljnog mleka
100 g suvog grožđa
50 g mlevenih badema
Preliv:
5 kašika ječmenog slada
5 kašika vode
Kvasac razmutiti sa 1/2 dl vode i kašikom slada. Nakon 10 minuta dodati sve ostale sastojke i umesiti testo.
Zagrejati mleko do ključanja pa ga izmešati sa makom, dodati bademe i suvo grožđe i dobro izmešati.
Rastanjiti testo na oko 1/2 cm debljine, premazati ga filom, urolati i seći na komade debljine oko 3 cm.
Poređati "pužiče" na pleh prekriven peki papirom.
Zagrejati rernu na 200C. Peći pola sata.
U šerpici na tihoj vatri izmešati slad i vodu. Topiti uz mešanje oko 5 minuta. Preliti gotove kolače.
Testo:
600 g pšeničnog integralnog brašna
1/2 kockice kvasca
1 kašika ječmenog slada
2 kašike ulja
2,5 dl mlake vode
Fil:
150 g mlevenog maka
1 dl biljnog mleka
100 g suvog grožđa
50 g mlevenih badema
Preliv:
5 kašika ječmenog slada
5 kašika vode
Kvasac razmutiti sa 1/2 dl vode i kašikom slada. Nakon 10 minuta dodati sve ostale sastojke i umesiti testo.
Zagrejati mleko do ključanja pa ga izmešati sa makom, dodati bademe i suvo grožđe i dobro izmešati.
Rastanjiti testo na oko 1/2 cm debljine, premazati ga filom, urolati i seći na komade debljine oko 3 cm.
Poređati "pužiče" na pleh prekriven peki papirom.
Zagrejati rernu na 200C. Peći pola sata.
U šerpici na tihoj vatri izmešati slad i vodu. Topiti uz mešanje oko 5 minuta. Preliti gotove kolače.
Cao! Umesto slada sam stavila med ali sam sve ostalo uradila bas kako je napisano, ali su ispali mnogo tvrdi i skoro da uopste nisu slatki. Ne znam da li takvi treba da budu ili sam ja nesto pogresila?
ОдговориИзбришиDa li umeseno testo mora da odstoji?
Kad sam ga urolavavala lepilo se za radnu povrsinu! Jedva sam ga urolala, tako da mi nije ispao ni primamljiv za oko!
Je l imas neki savet?
Jelena
Jesu tvrdji :(, probaj da ih staviš u kesu da malo odstoje ili ih zali sa malo više preliva.
ИзбришиBas mi je krivo što nije najbolje ispao :(
Pozdrav
Više su kao keks nego kao one sočne rolnice koje moraju da budu od belog brašna i sa mlekom i jajima.
ИзбришиMa ne brini, brzo su nestali ;).
ОдговориИзбришиEvo upravo pokusavam da pravim kukuruzni hleb sa bosiljkom. Sad cekam da testo naraste, nego, bas se trudim da ispostujem mizure koje navodis, ali nesto mi je kod hleba testo ispalo bas retko pa sam dodala jos kukuruznog brasna.
Sori sto te smaram, ali nisam neka kuvarica pa mi bas trebaju saveti!
Veliki pozdrav
Jelena
E da, htela sam da te pitam nesto vezano za puzice s makom! Je l bi mogao da se pece ceo urolan kolac pa tek onda da se sece po pecenju?
ОдговориИзбришиMislim da bi se tad lomili dok se seku. Slobodno dodaj još brašna. Mere za hleb nikad nisu baš univerzalne zato što se brašna različitih proizvođača različito ponašaju.
ИзбришиSlobodno pitaj sve što te zanima!
Pozdrav
Puzici su extra,svaka cast Mico. :-)
ОдговориИзбришиHvala :)
Избриши