Categories

петак, 30. септембар 2011.

Ćufte od tofua i tikvica sa majonezom od leblebije

Sastojci:
Ćufte:
1 tikvica
200g tofua
1/2 šolje mlevenih oraha
1/2 šolje pšeničnih klica
2 kašičice  kotanyi začina za pečenje na žaru (on je bez MSGa)
3 čena belog luka
kašika origana
kašičica soli
Majonez:
2 kašike brašna od leblebije
1 dl vode
1/2 dl maslinovog ulja
2 čena belog luka (sitno iseckanog)
sok od pola limuna
1/2 kašičice soli
Tofu izgnječiti viljuškom, dodati mu rendanu tikvicu i sitno seckani beli luk. Dobro izmešati pa umešati sve ostale sastojke. Rukama (ili kašikom za sladoled) praviti loptice prečnika 2-3 cm i ređati na pleh prekriven peki papirom.
Peći 40 minuta na 180C.
U maloj šerpi (ili džezvi) izmešati brašno i vodu. Na tihoj vatri kuvati uz stalno mešanje 10 minuta (treba da izgleda kao gusta palenta. Prohladiti par minuta pa izmešati sa ostalim sastojcima. Umutiti mikserom ili u blenderu.

Нема коментара:

Постави коментар