Categories

четвртак, 27. септембар 2012.

Fake cheesecake

Sastojci:

(Za ovu tortu je potrebno oko 400 g sirovog indijskog oraha i oko 500g pečenog neslanog kikirikija i kalup za tortu prečnika 24 cm)

Kora:
2 šolje pečenog neslanog  kikirikija
10 urmi
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice ulja

Fil :
3 šolje sirovih indijskih oraha
2 šolje pečenog neslanog  kikirikija
1/2 šolje vode
4 kašike limunovog soka
šolja meda
šolja kokosovog ulja
kašičica soli
4 banane
4 kašike putera od kikirikija
1/2 šolje rogača

Kikiriki karamel:
1/2 šolje putera od kikirikija
1/2 šolje meda

Potopite urme u vodu i ostavite ih oko sat vremena. Kikiriki dobro sameljite (najbolje u secku ili multipraktiku sa S nožem), dodajte so i oceđene urme i sve zajedno meljite dok masa ne postane lepljiva.
Podmažitei kalup uljem i po njemu rasporedite koru.

Fil:
Najbolje je odmah podeliti sve sastojke (osim rogača) na 2 jednaka dela jer je ovo baš velika količina za skoro svaki multipraktik ili secko.
Indijski orah i kikiriki potopite u vodu preko noći. Ocedite od vode i izmešajte sa ostalim sastojcima (osim rogača). Izmiksajte sve sastojke u multipraktiku dok se ne dobije kremasta masa.
Izlite 1/2 fila preko kore, prelite kikiriki karamelom pa dodati drugu polovinu fila ( u koju je predhodno umešan rogač).

Kikiriki karamel:
Samo dobro izmešajte puter i med, dobićete prilično gustu masu koju je nabolje rasporediti špricem za kolače.

Ostavite u frižideru na minimum 6 sati da se stegne.


2 коментара:

  1. Sad bih usla u ekran da mogu :)

    Kada se vratis na blog, pozivam te da nam se pridruzis na EX YU zurci: http://creactiveallaround.blogspot.com/2012/11/ex-yu-blog-party-pioniri-maleni-in.html

    veliki pionirski pozdrav,
    Aleksandra

    ОдговориИзбриши