Sastojci:
1,5 šolja kuvane kinoe (2/3 šolje sirove)
pakovanje smrznutog (otopljenog) spanaća
mala glavica crnog luka (iseckanog što sitnije)
2 čena belog luka (iseckanog što sitnije)
5 kašika pšeničnog integralnog brašna
3 kašike integralnih prezli
kašičica soli
1/4 kašičice bibera
+ činijica prezli
Izmešati sve sastojke osim poslednjeg, vlažnim rukama formirati pljeskavice, uvaljati ih u prezle i ređati po plehu prekrivenom peki papirom.
Peći oko 45 minuta na 180C.
1,5 šolja kuvane kinoe (2/3 šolje sirove)
pakovanje smrznutog (otopljenog) spanaća
mala glavica crnog luka (iseckanog što sitnije)
2 čena belog luka (iseckanog što sitnije)
5 kašika pšeničnog integralnog brašna
3 kašike integralnih prezli
kašičica soli
1/4 kašičice bibera
+ činijica prezli
Izmešati sve sastojke osim poslednjeg, vlažnim rukama formirati pljeskavice, uvaljati ih u prezle i ređati po plehu prekrivenom peki papirom.
Peći oko 45 minuta na 180C.
Zdravo Milice,
ОдговориИзбришиkao prvo da ti kazem da ti je sajt za posne recepte ODLICAN, i velik sam fan njega. Postim ove godine ceo post, i uvijek gledam tvoje recepte i po njima se hranim.
E sad, problem je sto zivim u Austriji, pa ne mogu da nadjem neke sastojke. Zato sam te htjela pitati da li znas mozda naziv jecmenog sladja i rogaca na nemackom ili engleskom?? (Cini mi se da sam vidila da i ti zivis u Austriji) Tj. da li znas gdje to mogu da kupim u Austriji ili dole kod nas na jugu?
Stvarno bi mi puno pomogla, trazila sam ovde u DM i Reformhaus, ali ne mogu da nadjem :/
Hvala ti puno i veliki pozdrav!
Marijana
Prvo hvala lepo na komplimentima!
ИзбришиJečmeni slad je Barley malt, a rogač je carob (na engleskom)
Ovde ih ima u svakoj prodavnici zdrave hrane.
I na moju veliku žalost, ne živim u Austriji.
Veliki pozdrav,
Milica