Categories

недеља, 6. јануар 2013.

Banana palačinke

Sastojci:

šolja biljnog mleka
kašika lanenog semena
3 puune kašike putera od kikirikija
3 kašike meda ili slada
1/2 šolje pšeničnog integralnog brašna
1/4 šolje heljdinog brašna
3 kašike ovsenih pahuljica
kašika praška za pecivo
kašičica cimeta

2-3 banane
Ulje za prženje

Pomešajte biljno mleko i laneno seme i ostavite 5 minuta, dodajte puter i med i izmešajte. Posebno izmešajte ostale sastojke (osim banana) pa pomešajte 2 smese.
Bananu isecite na što tanje kolutiće, približno iste debljine.

Dobro zagrejte ulje, smanjite temperaturu pa kutlačom sipajte palačinke, kada počnu da se pojavljuju mehurići (posle oko 30 sekundi) poređajte par kolutova banane. Kad ivice palačinke mogu lako da se odvoje (otprilike posle minut-dva što opet zavisi od šporeta, tiganja...) okrenite palačinku i pržite još dvadesetak sekundi.

Banana palačinke

2 коментара: