Categories

четвртак, 23. децембар 2010.

Varivo od leblebija sa pirinčem (neki to zovu i Chana Masala)

Print Friendly and PDF Sastojci
200 grama leblebije
Velika glavica crnog luka
2 kašike ulja
2 čena belog luka
kašika kečapa
kašika karija
kašičica soli
sok od pola limuna
1/4 kašičice aleve paprike
biber po ukusu
200 grama integralnog pirinča (prilog)

Leblebiju potopiti u vodi, na minimum osam sati (najbolje celu noć). Promeniti vodu i kuvati leblebiju 1 sat na srednjoj temperaturi .
Na ulju propržiti cni luk dok ne postane staklast ( to je oko 10 minuta na srednjoj temperaturi, tad počne lepo da miriše a još uvek ne gori), dodati  beli luk, kari i kečap. Pržiti uz stalno mešanje još dva minuta.
Dodati skuvanu leblebiju i oko 2 dl vode u kojoj se leblebija kuvala (ako nemate dovoljno, dodajte čistu vodu). Posoliti, pobiberiti i dodati limunov sok.Kuvati dok sva tečnost ne ispari uz često mešanje ( ako vam se leblebija učini pretvrda, dodajte još malo vode i nastavite kuvanje.Posuti alevom paprikom.
Za prilog obarite integralni pirinač.

Print Friendly and PDF

2 коментара:

  1. Danas sam kuvala po Milicinom receptu - Varivo od leblebija sa pirinčem! Moji ukućani su prezadovoljni sa ukusnim Chana Masala uz koji sam posluzila Tzatziki (Caciki) salatu. Njam, hvala Milici na receptu!!!

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...