Categories

уторак, 8. фебруар 2011.

Hleb punjen pilavom

Sastojci:
1/2 šolje kuvanog integralnog pirinča
šolja sitno seckanih pečurki
mala glavica crnog luka
1/2 kašičice majčine dušice
2 kašike ulja + ulje za podmazivanje pleha
4 šolje pšeničnog integralnog brašna
1/3 šolje brašna od soje
2 i 1/2 šolje vode
kesica kvasca
kašika soli + 1/2 kašičice za posipanje (opciono)

Na ulju propržiti sitno seckani luk, oko 10 minuta na umerenoj vatri, dodati pečurke i majčinu dušicu i pržiti još 5 minuta dok pečurke ne puste vodu.Ostaviti pečurke oko pola sata da se ohlade.
U posebnoj posudi pomešati pšenično brašno, brašno od soje, kvasac i so.  Dodati pirinač i pečurke a na kraju vodu i varjačom zamesiti testo. Ostaviti na toplom mestu oko sat vremena da nadođe.
Premesiti testo i  presuti ga u podmazan pleh . Peći 35 minuta na 230 C.
Po želji gotov hleb posoliti sa još pola kašičice soli i poprskati sa 2-3 kašike vode. Pokriti krpom i ostaviti oko 20 minuta da se ohladi.

Нема коментара:

Постави коментар