Categories

среда, 02. фебруар 2011.

Pita sa pečurkama

Sastojci:
pakovanje heljdinih kora
600 g šampinjona
velika glavica luka
1/2 šoljice ulja + 2 kašike ulja za prženje
kašičica soli
1/4 kašičice bibera
5 kašika vode

Izrendati šampinjone. Na 2 kašike ulja propržiti sitno seckani luk, oko 10 minuta dok ne postane staklast. Dodati šampinjone pa pržiti još 10 minuta na tihoj vatri.
Premazati koru uljem, prekriti još jednom korom, ponovo premazati uljem i staviti oko 1/3 fila. (obično u pakovanju ima 7 kora)
Ponavljati postupak dok se ne potroše kore i fil. Ređati u podmazan pleh. Premazati pitu uljem.
Peći oko pola sata (dok ne porumeni) na 180C. Gotovu pitu poprskati vodom pa pokriti krpom i ostaviti da odstoji oko 20 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар