Categories

уторак, 28. јун 2011.

Kukuruzni hleb sa bosiljkom

Print Friendly and PDF
Sastojci:
Kockica kvasca
1,5 šolja vode
1 šolja mleka od soje
3 šolje pšeničnog integralnog brašna
1 šolja kukuruznog brašna
2 kašičice ječmenog slada
2 kašičice soli
1/4 šolje maslinovog ulja
kašika suvog bosiljka
1/4 kašičice soli

Kvasac razmutiti u pola šolje vode, dodati ječmeni slad i ostaviti da odreaguje. Izmešati brašna dodati kvasac preostalu vodu, mleko,so i zamesiti testo.
Izmešati bosiljak i maslinovo ulje pa dodati hlebu. Ostaviti pola sata da nadođe.
Premesiti testo  i prebaciti u podmazan pleh. Posuti umešen hleb sa 1/4 kašičice soli.
Zagrejati rernu na 230C. Peći 35 minuta.


Print Friendly and PDF

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...