Categories

уторак, 11. октобар 2011.

Čorba sa pšenicom

Sastojci:
1 šolja pšenice
2 kašike ulja
glavica crnog luka
2 čena belog luka
2dl vode
1l soka od paradajza
glavica brokolija srednje veličine
veća tikvica
manji plavi patlidžan
kašika soli

Skuvajte pšenicu.
Patlidžan oljuštite, isecite na kolutove debljine oko 1 cm i dobro usolite. Ostavite da se iscedi minimum sat vremena.
Na ulju propržite sitno seckani crni luk oko 10 minuta na srednjoj vatri, dodajte beli luk i pržite još minut. Dodajte tikvicu i patlidžan iseckane na kockice. Pržite 5 minuta uz mešanje, dodajte vodu i sok od paradajza pa krčkajte još 20 minuta.
Za to vreme u posebnoj šerpi zagrejte vodu do ključanja pa kratko (max 3 minuta) obarite brokoli.
Brokoli i pšenicu procedite od vode i dodajte čorbi. Kuvajte sve zajedno još 3 minuta.
  

Нема коментара:

Постави коментар