Categories

четвртак, 29. децембар 2011.

Pečeno zimsko povrće

Print Friendly and PDF
Sastojci:
2 šargarepe
3 kropira
300g bundeve
paškanat
mala glavica karfiola
kašičica soli
3-4 kašike ulja

za preliv:
1/2 kg spanaća
glavica crnog luka
3 čena belog luka
2 kašike ulja
3 kašike jogurta od soje
po prstohvat bibera i oraščića
2-3 kašike sušenih pšeničnih klica

Povrće isecite na komate veličine oko 4 cm, a karfiol iseckajte na cvetiće. Pouljite, posolite i pecite oko 50 minuta na 230C. Po potrebi na pola pečenja promešajte povrće.
Za to vreme napravite sos:
Na ulju propržite sitno seckan crni luk, oko 10 minuta, dodajte sitno seckani beli luk, pržite još minut pa dodajte spanać. Pržite još 10ak minuta. Umešajte preostale sastojke.
Print Friendly and PDF

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...