Categories

петак, 25. фебруар 2011.

Pita od pastira (Pastirska pita II)

Sastojci:
300g mungo pasulja
2 šargarepe
velika glavica crnog luka
mali praziluk
manji koren peršuna
6 manjih (4 velika) krompira
2-3 kašike mleka od soje (ili vode u kojoj se kuvao krompir)
kašičica soli
1/4 kašičice bibera

Pasulj potopiti u vodu i ostaviti 3 sata da odstoji.
Odliti vodu i presuti pasulj u šerpu, dodati mu sitno seckanu šargarepu, luk, praziluk i peršun. Dosuti toliko vode da prekrije povrće oko 0,5 cm. Kuvati oko pola sata (dok se ne ukuva skoro sva voda). Za to vreme obariti krompir (oko 15 minuta, kao za običan pire).
Presuti pasulj u posudu za pečenje, a od krompira napraviti pire (uz dodatak mleka od soje ili malo vode u kojoj se kuvao)
Rasporediti pire preko pasulja. Peći 35 minuta na 200C.

Нема коментара:

Постави коментар