Categories

четвртак, 24. фебруар 2011.

Punjene paprike

Sastojci:
10 suvih paprika
2 šargarepe
2 manja crna luka
200 g šampinjona
100 g integralnog pirinča
2 krompira
2 kašike ulja
kašičica soli
kašičica aleve paprike
prstohvat crnog bibera
peršun (opciono)

Suve paprike preliti vrelom vodom i ostaviti da odstoje dok se priprema fil.
Pirinač kuvati u 3 puta više vode oko 20 minuta, ugasiti ringlu i ostaviti. Na ulju propržiti sitno seckani crni luk i rendanu šargarepu (oko 10 minuta na umerenoj vatri), dodati rendane pečurke i pržiti još 5 minuta. Isključiti ringlu i umešati pirinač (do sad je pirinač trebao da upije skoro svu vodu, tako da nema potrebe za ceđenjem). Posoliti, pobiberiti.
Kašičicom puniti jednu po jednu papriku, ređati u pleh za pečenje. Između paprika ubaciti komade krompira, preliti sve jednom čašom vode. Posuti paprike alevom paprikom i sitno seckanim peršunom.

Нема коментара:

Постави коментар