Sastojci:
pakovanje heljdinih kora
450g višanja (može i zamrznutih)
200g smeđeg šećera
8-10 kašika pšeničnih klica
pola šoljice ulja od semenki grožđa+ kašika za podmazivanje pleha
pola šoljice kisele vode
šoljica obične vode
Podmazati pleh.
Pomešati ulje i kiselu vodu pa dobijenom mešavinom premazati koru, preko nje staviti još jednu i ponovo je premazati mešavinom, posuti sa dve kašike šećera, dve kašike klica i 1/4 pripremljenih višanja. Uviti koru i staviti u pleh. Ponoviti postupak sa preostalim korama. Ostatkom mešavine ulja i vode premazati zavijenu pitu.
Peći oko pola sata na 200C (dok ne porumeni). Za to vreme pomešati u maloj šerpi običnu vodu i preostali šećer, zagrejati do ključanja i prokuvati 3 minuta.
Toplu pitu preliti šećernim prelivom i pokriti krpom. Služiti posle 20 minuta.
pakovanje heljdinih kora
450g višanja (može i zamrznutih)
200g smeđeg šećera
8-10 kašika pšeničnih klica
pola šoljice ulja od semenki grožđa+ kašika za podmazivanje pleha
pola šoljice kisele vode
šoljica obične vode
Podmazati pleh.
Pomešati ulje i kiselu vodu pa dobijenom mešavinom premazati koru, preko nje staviti još jednu i ponovo je premazati mešavinom, posuti sa dve kašike šećera, dve kašike klica i 1/4 pripremljenih višanja. Uviti koru i staviti u pleh. Ponoviti postupak sa preostalim korama. Ostatkom mešavine ulja i vode premazati zavijenu pitu.
Peći oko pola sata na 200C (dok ne porumeni). Za to vreme pomešati u maloj šerpi običnu vodu i preostali šećer, zagrejati do ključanja i prokuvati 3 minuta.
Toplu pitu preliti šećernim prelivom i pokriti krpom. Služiti posle 20 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар