Categories

среда, 9. март 2011.

Sendvič pire

Sastojci:
1,5 kg krompira
2+2 kašike ulja
600 g šampinjona
200g praziluka
4 čena belog luka
šoljica jogurta od soje
šoljica rendanog dimljenog tofua
kašika majčine dušice
kašičica soli

Obariti krompir kao za pire (10 do 15 minuta).Ocediti od vode u kojoj se kuvao i dodati mu jogurt od soje i ispasirati.
Za to vreme na 2 kašike ulja propržiti oko minut sitno seckani praziluk i beli luk začinjen majčinom dušicom. Dodati pečurke i pržiti još 10 minuta.Posoliti.
Pleh za pečenje podmazati preostalim uljem. Polovinu pirea sipati u pleh pa izravnati kašikom,posuti sa 2/3 rendanog tofua, preliti pečurkama pa dodati drugu polovinu pirea. Izravnati kašikom i posuti preostalim tofuom.
Zapeći u rerni pola sata na 200C.

Нема коментара:

Постави коментар