Sastojci:
2 velika krompira
manja glavica karfiola
kašika brašna
2 kašike maslinovog ulja
1/2 veze peršuna
4 čena belog luka
1/2 kašičice soli
Krompir oljuštiti, iseći na kocke pa kuvati 15 minuta, dodati karfiol i po potrebi još vode (dovoljno da prekrije svo povrće). Kuvati još 10 minuta pa procediti (sačuvati 1/2 vode). Ispasirati povrće, vratiti sačuvanu vodu, dodati brašno i kuvati još 5 minuta.
U skuvanu čorbu dodati sitno seckani peršun, beli luk, so i maslinovo ulje.
2 velika krompira
manja glavica karfiola
kašika brašna
2 kašike maslinovog ulja
1/2 veze peršuna
4 čena belog luka
1/2 kašičice soli
Krompir oljuštiti, iseći na kocke pa kuvati 15 minuta, dodati karfiol i po potrebi još vode (dovoljno da prekrije svo povrće). Kuvati još 10 minuta pa procediti (sačuvati 1/2 vode). Ispasirati povrće, vratiti sačuvanu vodu, dodati brašno i kuvati još 5 minuta.
U skuvanu čorbu dodati sitno seckani peršun, beli luk, so i maslinovo ulje.
Obožavam čorbicu od karfiola. Bas je zena pravila neki dan.
ОдговориИзбриши