Sastojci:
10 šljiva
2,5 dl soka od šljiva
5 kašika ječmenog slada
prstohvat soli
7 kašika kukuruznog brašna
1 dl vode
2 kašike limunovog soka
kašičica cimeta
Šljive oljuštiti i iseckati što sitnije. U manjoj šerpi izmešati šljive, sok, slad, cimet i so. Krčkati na najtišoj vatri 15 minuta.
Za to vreme u posebnoj posudi izmešati brašno i vodu. Dodati ih šljivama i krčkati još 15 minuta na srednjoj vatri uz stalno mešanje. U gotov puding dodati limunov sok. Izliti u činijice pa ostaviti da se ohladi pola sata pre služnja.
10 šljiva
2,5 dl soka od šljiva
5 kašika ječmenog slada
prstohvat soli
7 kašika kukuruznog brašna
1 dl vode
2 kašike limunovog soka
kašičica cimeta
Šljive oljuštiti i iseckati što sitnije. U manjoj šerpi izmešati šljive, sok, slad, cimet i so. Krčkati na najtišoj vatri 15 minuta.
Za to vreme u posebnoj posudi izmešati brašno i vodu. Dodati ih šljivama i krčkati još 15 minuta na srednjoj vatri uz stalno mešanje. U gotov puding dodati limunov sok. Izliti u činijice pa ostaviti da se ohladi pola sata pre služnja.
Нема коментара:
Постави коментар