Sastojci:
Torta:
2 šolje pšeničnog integralnog brašna
1,5 kašičica sode bikarbone
kašičica soli
kesica cimeta
1/2 kašičice oraščića
kesica burbon vanilin šećera
1/2 šolje ulja od kokosa
šolja smeđeg šećera
1/2 šolje soka od narandže
2 kašike rendane narandžine kore
3/4 šolje biljnog mleka
1,5 šolja rendane šargarepe
šolja kokosovog brašna
Fil:
200 g oraha
šolja ječmenog slada
kašičica soli
3 kašike biljnog mleka
2 kašike ulja od kokosa
2 kašike soka od narandže
Dan ranije potopiti orahe u vodu, poklopiti i ostaviti u frižideru minimum 12 sati.
Zahrejati rernu na 190C.
Izmešati brašno,kokos, so, sodu bikarbonu, cimet, vanilu i oraščić.
U posebnoj posuti izmešati preostale sastojke. Dodati mešavinu od brašna, izmešati sve sastojke i izliti u pleh(ili kalup za tortu prečnika 24 cm) obložen peki papirom.
Peći 30 do 40 minuta (u zavisnosti od rerne).
Gotovu koru ostaviti oko sat vremena u plehu(kalupu) da se ohladi.
Odvojiti koru od papira pa je ostaviti u frižideru još pola sata da se potpuno ohladi.
Za to vreme pripremiti fil:
Orahe ocediti od vode, pa ih dobro usitniti u secku ili multipraktiku, dodati ostale sastojke i miksati još oko minut da se smesa potpuno ujednači. Prohladiti u frižideru do korišćenja.
Ohlađenu koru prepoloviti (ako je pečena u kalupu prepoloviti je popreko i pažljivo odvojiti delove)
Premazati polovinom fila, poklopiti drugim delom kore pa premazati preostalim filom.
Torta:
2 šolje pšeničnog integralnog brašna
1,5 kašičica sode bikarbone
kašičica soli
kesica cimeta
1/2 kašičice oraščića
kesica burbon vanilin šećera
1/2 šolje ulja od kokosa
šolja smeđeg šećera
1/2 šolje soka od narandže
2 kašike rendane narandžine kore
3/4 šolje biljnog mleka
1,5 šolja rendane šargarepe
šolja kokosovog brašna
Fil:
200 g oraha
šolja ječmenog slada
kašičica soli
3 kašike biljnog mleka
2 kašike ulja od kokosa
2 kašike soka od narandže
Dan ranije potopiti orahe u vodu, poklopiti i ostaviti u frižideru minimum 12 sati.
Zahrejati rernu na 190C.
Izmešati brašno,kokos, so, sodu bikarbonu, cimet, vanilu i oraščić.
U posebnoj posuti izmešati preostale sastojke. Dodati mešavinu od brašna, izmešati sve sastojke i izliti u pleh(ili kalup za tortu prečnika 24 cm) obložen peki papirom.
Peći 30 do 40 minuta (u zavisnosti od rerne).
Gotovu koru ostaviti oko sat vremena u plehu(kalupu) da se ohladi.
Odvojiti koru od papira pa je ostaviti u frižideru još pola sata da se potpuno ohladi.
Za to vreme pripremiti fil:
Orahe ocediti od vode, pa ih dobro usitniti u secku ili multipraktiku, dodati ostale sastojke i miksati još oko minut da se smesa potpuno ujednači. Prohladiti u frižideru do korišćenja.
Ohlađenu koru prepoloviti (ako je pečena u kalupu prepoloviti je popreko i pažljivo odvojiti delove)
Premazati polovinom fila, poklopiti drugim delom kore pa premazati preostalim filom.
Fantastičan recept kao i ceo blog!!!
ОдговориИзбришиTako ukusno i mirišljavo!!! Umesto ječmenog slada i kokosovog ulja koristila sam smeđi šećer i suncokretovo ulje. U filu sam dodala i susam i laneno seme.
Pozdrav Olgica
Hvala Olgice!
ОдговориИзбришиBas mi je drago da Vam se svidja moj blog!
Pravila sam ovu tortu pre neki dan i planula je za tili cas! Moram da priznam da sam bar polovinu sama pojela! Bez preterivanja odavno me neki ukus nije tako ocarao! Odusevljena sam!!! Svaka ti cast!!! :*
ОдговориИзбришиBas mi je drago!
ИзбришиPozdrav
Da li bi mogla zamena za jecmeni slad da bide med, i koja kolicina?!
ОдговориИзбриши