Categories

понедељак, 10. октобар 2011.

Pogačice sa bundevom

Sastojci:
1 šolja ispasirane pečene bundeve*
3 šolje pšeničnog integralnog brašna
1 šolja ječmenog brašna
3 kašike ječmenog slada
kesica suvog kvasca
1,5 šolja mleka od soje
kašičica soli
1/4 šolje ulja

Zagrejte rernu na 200C.
U jednoj posudi izmešajte brašna i so, a u drugoj mleko, slad i kvasac. Nakon 10 minuta mešavini brašna dodati sve ostale sastojke. Rukama formirati loptice prečnika 3-4 cm. Ređati na pleh prekriven peki papirom. Peći 20 minuta.
* Bundevu očistite, isecite na komade i pecite 40-50 minuta na 180C. Kada se prohladi ispasirajte je. Ovaj pire se može zamrznuti i koristiti po potrebi.

1 коментар: