Categories

субота, 8. октобар 2011.

Torta sa bademima i kokosom

Sastojci:
Testo:
1 3/4 šolje pšeničnog integralnog brašna
1 šolja kokosovog brašna
1 1/2 kašičica sode bikarbone
kašičica soli
1 šolja smeđeg šećera
1/2 šolje ulja od kokosa (nerafinisanog)
1 šolja mleka od kokosa (iz konzerve)
kesica burbon vanilin šećera
2 kašičice arome badema
sok od pola limuna
Fil:
250 g pečenih badema
1 šolja ječmenog slada
2 kašike ulja od kokosa
1 kašika mleka od kokosa,ako je fil previše gust može se dodati još 1 do 2 kašike
1 šolja rogača
1 kašičica soli
2-3 kašike kokosovog brašna
 
Najbolje je da tortu pravite u kalupu prečnika 24 cm. Dno i ivice kalupa obložite peki papirom.
Zagrejte rernu na 190C. 
Izmešajte brašna, sodu bikarbonu i so. U posebnoj činiji izmešajte šećer,ulje, mleko, vanilin šećer, aromu badema i limunov sok. Izmešajte sve sastojke, izlite u pripremljen pleh i pecite 25 minuta do pola sata.
200 g badema meljite u multipraktiku ili secku (bitno je da ima s nož) 10 minuta dok ne dobije teksturu putera. Važno je da na svakih minut-dva napravite pauzu kako ne bi pregoreo motor aparata!
Dodajte kašiku ulja i meljite još minut.
Izmešajte dobijeni "puter" sa ostalim sastojcima (osim preostalih badema i kokosovog brašna). Ako je fil previše gust, dodajte još kokosovog mleka, a ako je previše redak dodajte još malo rogača.
Gotovu koru ostavite minimum sat vremena da se dobro ohladi. Odvojite od papira i pažljivo prepolovite.
Premažite donju koru filom, pospite sa polovinom seckanih badema (od onih 50g) stavite gornju koru i ponovite postupak.

 

Нема коментара:

Постави коментар