Categories

среда, 05. јануар 2011.

Pastirska pita

Print Friendly and PDF Ovo malo pikantnije jelo je idealna varijanta ako precenite količinu pasulja za prebranac.(tj skuvate više pasulja nego što može da stane u pleh). Taj pasulj zamrznite i koristite kad je potreban.

Sastojci:
Velika glavica luka
2 šargarepe
3 velika krompira
3 šolje kuvanog pasulja (može i konzerva, samo ga ocedite od vode i properite)
1,5 šolja kukuruza šećerca
1,5 šolja paradajz sosa (toplo preporučujem Danubius basilico taman jedna teglica)
Mera je šolja za mleko (oko 2,5 dl)
2 ljute papričice iseckane najsitnije mogiće
 kašika soli

Kratko obariti krompir (oko 15 minuta max, ne treba da bude prekuvan!). Za to vreme propržiti sitno seckani crni luk i rendanu šargarepu. U dubljem plehu izmešati pasulj, kukuruz, paradajz i ljutu papričicu. Posoliti. Kuvani krompir prvo iseckati na sitnije komade (i dalje je tvrd) i napraviti od njega pire (u pire dodati još jednu ljutu papričicu) koji se rasporedi preko mešavine od pasulja.
Peče se 40 minuta na 180 C.
Pastirska pita
Print Friendly and PDF

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...