Categories

уторак, 12. април 2011.

Čorba od zelja sa ruzmarinom

Sastojci:
Krutoni:
3-4 kriške hleba (isečene na kockice ivice oko 1cm)
kašičica suvog ruzmarina
3 kašike ulja
2 čena sitno iseckanog luka
Čorba:
Srednja glavica crnog luka
2 kašike ulja
2 čena sitno iseckanog belog luka
1/2 kašičice suvog ruzmarina
2 srednja krompira
6 veza zelja
kašičica soli
Salata:
krastavac isečen na kockice
2,5 dl kiselog mleka od soje
2 čena sitno iseckanog belog luka
prstohvat mirođije
pola kašičice soli
prstohvat bibera

Zagrejati rernu na 180C. Preliti kockice ostalim sastojcima i rukom dobro promešati.
Poređati kockice na pleh prekriven peki papirom. Peći 15 do 20 minuta.

Na ulju pržiti sitno sekani crni luk, beli luk i  ruzmarin 5 minuta, dodati sitno seckani krompir i pržiti još 3 minuta. Preliti sa oko litar vode i kuvati 20 minuta. Dodati zelje, posoliti i kuvati još 20 minuta.


Za salatu jednostavno pomešajte sve sastojke...

Нема коментара:

Постави коментар