Categories

недеља, 6. фебруар 2011.

Pire sa spanaćem

Sastojci:
Pire:
4 velika krompira
kašika hladnoceđenog suncokretovog ulja
50 ml mleka od soje (ili vode u kojoj se kuvao krompir)
so
Spanać:
kašika ulja
manja glavica crnog luka
3 čena belog luka
400 g zamrznutog spanaća
1/2 kašičice aleve paprike
so i biber

Krompir iseći na veće kocke pa kuvati oko 20 minuta (proveriti viljuškom da li je krompir dovoljno skuvan). Ocediti krompir (ako nemate mleko od soje sačuvajte malo vode), dodati ulje, mleko (vodu) i so pa ispasirati.
Na ulju propržiti sitno seckani crni luk (oko 10 minuta na tihoj vatri), dodati sitno seckani beli luk pa pržiti još minut. Dodati spanać i krčkati dok se ne otopi (oko 10 minuta). Zatim dodati alevu papriku, so i biber i krčkati dok se ne ukuva oko 80% tečnosti (10 minuta).


Kao prilog predlažem salatu od bele rotkve i šargarepe
1 bela manja rotkva
2 srednje šargarepe
kašika suncokreta
1/2 kašičice soli

Očistiti i izrendati rotkvu i šargarepu, posoliti i posuti suncokretom.

Нема коментара:

Постави коментар