Categories

уторак, 22. март 2011.

Sarmice od zelja

Sastojci:
3 veze zelja
šoljica integralnog pirinča
2+2(za podmazivanje šerpe) kašike ulja
pola praziluka (oko 200g)
2 veće šargarepe
200 g šampinjona
3 kašike sojinih ljuspica
3 kašike mlevenih oraha
so i biber
kašičica aleve paprike
Jogurt od soje (opciono)

Zelje oprati pa mu odstraniti drške i pažljivo oštrim nožem istanjiti srednju žilu. Staviti u širi sud i preluti sa oko 2 dl ključale vode.
Sojine šnicle preliti sa pola šoljice ključale vode.Pirinač kuvati u 2 puta više vode oko 20 minuta pa ostaviti na toploj ringli. Nakon toga na ulju propržiti sitno seckani praziluk i rendanu šargarepu, oko 10 minuta uz mešanje. Posoliti, pobiberiti i dodati rendane šampinjone i pržiti još 5 minuta, dodati proceđene ljuspice, orahe i pirinač.
Sačekati 15 minuta da se fil ohladi pa zavijati sarme.
Sarme ređati u podmazanu šerpu, zaliti ih vodom (da ogreznu), posuti alevom paprikom i kuvati ih pola sata na jačoj vatri.

Нема коментара:

Постави коментар