Categories

субота, 16. април 2011.

Kus kus sa prilogom od boranije i leblebija

Sastojci:
300 g kus kusa
1 l vode
Sos:
pakovanje zamrznute zelene boranije
4 čena belog luka
kašika bosiljka
3 kašike ulja
kašičica soli
3 dl paradajz sosa (gustog) + 2 dl vode ili 5 dl retkog paradajz sosa
šolja kuvanih leblebija

Na ulju propržiti beli luk iseckan na listiće (maksimalno 1 minut uz mešanje), dodati boraniju i pržiti 5 minuta na jačoj vatri.
Dodati paradajz, bosiljak, so i vodu i krčkati 15 minuta uz povremeno mešanje. Dodati leblebije i kuvati još 10 minuta na tihoj vatri.

Kus kus:
Vodu zagrejati do ključanja, umešati kus kus i kuvati oko 5 minuta (dok kus kus ne upije svu vodu) uz stalno mešanje.

Нема коментара:

Постави коментар