Categories

петак, 3. јун 2011.

Mamina pita sa pečurkama

Za pripremu ove pite potreban vam je pleh za mafine
Sastojci:
250 g integralnih kora
600 g šampinjona
velika glavica luka
so i biber
pola šoljice ulja + 2 kašike ulja

Na 2 kašike ulja propržiti sitno seckani crni luk (oko 5 minuta) dodati narendane šampinjone i pržiti još10 minuta na srednjoj temperaturi. Ostaviti da se prohladi.
Od kora napraviti 12 kvadrata približnih dimenzija 12x12 cm i još 12 kvadrata 5x5 cm. Ostale kore iseckati što sitnije i pomešati sa pečurkama. Posoliti i pobiberiti.
Formirati korpice od većih kvadrata: Premazati ih uljem i pažljivo staviti u otvore pleha. Napuniti pripremljenim filom, pa poklopiti manjim kvadratom. Premazati pitice uljem, pa peći oko 20 minuta na 200C (dok ne porumene).
Sačekati oko pola sata da se pitice ohlade pa vaditi iz pleha.

Нема коментара:

Постави коментар