Categories

уторак, 11. јануар 2011.

Hleb sa klicama i susamom

Sastojci:
2 šoljice pšeničnog integralnog brašna
1/2 šoljice pšeničnih klica
1/2 +1/2 šoljice susama
kockica kvasca
kašičica meda
2 kašike soli
2 i 1/2 šoljice mlake vode
2 kašike ulja
2 kašike ulja za podmazivanje pleha


U pola šoljice vode razmutiti kvasac i med. Ostaviti da odreaguje. Pomešati brašno, klice i pola susama, dodati kvasac i preostalu vodu, pa zamesiti testo. Testo preliti uljem i pokriti činiju krpom. Ostaviti jedan sat da nadođe. Posuti radnui površinu preostalim susamom. Ako je testo lepljivo dodati još malo brašna.Od testa formirati valjak, koji se još malo uvalja po susamu.(valjak treba da bude prečnika oko 4 cm). Sastaviti krajeve tako da se dobije oblik đevreka. Staviti na podmazan pleh i peći 20 minuta na 250C, pa još 20 na 200C.

Нема коментара:

Постави коментар