Categories

петак, 14. јануар 2011.

Ljute makarone

Sastojci:
200 g azuki pasulja (može i običan šareni)
2 kašike ulja
glavica crnog luka
2 čena belog luka
4 dl sosa od paradajza (običnog tečnog, bez začina)
250 g makarona
Začini: 2 kašičice soli,1/2 kašičice ljute tucane paprike, 1/4 kašičice bibera, kašičica žutog šećera, 1/4 kašičice cimeta, 1/4 kašičice oraščića.
opciono 50g biljnog kačkavalja

Pasulj potopiti u vodu i ostaviti minimum osam sati da odstoji. Promeniti vodu i kuvati 15 minuta, ponovo promeniti vodu pa kuvati oko 40 minuta ( ako je stariji pasulj kuvati malo duže, dok ne počne da se raspada).
Na ulju propržiti sitno seckani luk oko 5 minuta, dodati beli luk pa pržiti još minut.Začiniti pa naliti paradajzom.Zagrejati do ključanja pa dodati oceđen pasulj. Krčkati na tihoj vatri oko 20 minuta (ili dok se većina paradajza ne ukuva).
Obariti makarone prema uputstvu sa kesice. U tanjire prvo sipati makarone, pa sos. Po želji posuti rendanim kačkavaljem.

Нема коментара:

Постави коментар