Categories

петак, 14. јануар 2011.

Lepinjice

Sastojci:
kockica kvasca
1/2 šoljice vode
1/2 šoljice ulja
3 kašike žutog šećera
2 šoljice mleka od soje
5-6 šoljica integralnog pšeničnog brašna
2 kašičice soli
Lan, susam, suncokret (opciono)

Razmutiti kvasac u vodi i dodati kašičicu šećera. Kad kvasac odreaguje pomešati ga sa ostalim šećerom, uljem, mlekom i solju. U tako pripremljenu mešavinu polako dodati brašno uz mešanje. Testo premesiti i od njega kidati komade od kojih se prave loptice prečnika oko 4 cm. Loptice poređati na podmazan pleh (ili papir za pečenje) pa ih pokriti krpom i ostaviti da odstoje pola sata. Za to vreme zagrejati rernu na 180C. Peći 20 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар