Categories

четвртак, 13. јануар 2011.

Palenta sa pečurkama i paradajzom

Sastojci:
Šolja palente
kašičica soli
3 šolje vode
2 kašike ulja
200g pečuraka
3 dl paradajz sosa
kašičica bosiljka
1/4 kašičice bibera
2 čena belog luka
So

Zagrejati vodu do ključanja, dodati kašičicu soli i palentu, kuvati uz stalno mešanje dva do tri minuta. Skuvanu palentu presuti u prethodno pokvašene činijice (kalupe, modle) i ostaviti da odstoje dok se priprema sos.
Par minuta na ulju propržiti pečurke,dodati im biber, beli luk i bosiljak pa pržiti oko 10 minuta na srednjoj vatri. Doliti paradajz sos i krčkati još 10 minuta. U zavisnosti od toga koliko je sos slan dodati još soli.
Prebaciti palentu na tanjir i politi sosom.

Нема коментара:

Постави коментар