Categories

понедељак, 11. јул 2011.

Brusketi sa pečurkama i mariniranim tikvicama

Print Friendly and PDF Sastojci:
10 kriški hleba
šoljica maslinovog ulja
5 čenova belog luka
400 g šampinjona
2 kašike ulja
prstohvat majčine dušice
1 srednja tikvica
sok od jednog limuna
so, biber
Tikvicu oljuštiti pa izrendati ili ljuštilicom iseći na tanke trake.Pomešati sa sokom od limuna, 1/2 kašičice soli i malo bibera. Poklopiti posudu i ostaviti u frižideru oko sat vremena.
Sitno iseckati beli luk i pomešati sa maslinovim uljem, premazati kriške hleba i zapeći ih u rerni 20 do 25 minuta (dok hleb ne porumeni)
Za to vreme na ulju propržiti seckane šampinjone, dodati im majčinu dušicu, so i biber i pržiti oko 10 do 15 minuta na srednjoj vatri.

Gotove bruskete posuti pečurkama i tikvicama.
Print Friendly and PDF

3 коментара:

  1. Koliko sam shvatila, stavljaju se sveze tikvice, ber prethodne termicke obrade?

    ОдговориИзбриши
  2. Da. I meni je bilo malo neobično...

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...