Categories

субота, 25. децембар 2010.

Sojine šnicle u sosu od pečuraka

Sastojci:
400 grama pečuraka (iseckanih na listiće)
3 dl biljne pavlake (ja najviše volim Joya Soy Finesse, u njoj nema mlečnih proteina, 100% biljna)
8 sojinih šnicli
po jedna kašika origana i bosiljka
2 kašike ulja
kašičica soli (ako dodajete slatku pavlaku posolite malo više) i biber

Na ulju propržiti pečurke .Najbolje na srednjoj temperaturi, da bi polako pustile vodu i aromu. Pržimo oko 10 minuta, tako da ostane još malo tečnosti. Ubacimo hidrirane* proceđene sojine šnicle, pa sve zajedno pržimo još 2-3 minuta. Dolijemo pavlaku, pojačamo vatru i kuvamo uz stalno mešanje dok se ne ukrčka oko 80% tečnosti iz pavlake (to je nekih 10 minuta).
*Soju hidriramo tako što je stavimo u šerpicu sa vodom, dodamo bosiljak i origano i zagrejemo do ključanja. Isključimo ringlu i ostavimo da stoji.

Нема коментара:

Постави коментар