Categories

субота, 15. јануар 2011.

Posne pljeske

Sastojci:
200g leblebije
200g pečuraka
1/2 šolje mlevenih ovsenih pahuljica
1/2 šolje pšeničnog integralnog brašna
4 čena belog luka
3 kašike brašna od soje+3 kašike mlake vode
2 kašike sosa od paradajza
2 kašike soja sosa
2 kašike ulja + ulje za podmazivanje tiganja
začini: 1/4 kašičice bibera, 1/2 kašičice aleve paprike, kašičica soli, 1/4 kašičice bosiljka

Leblebiju potopiti u duplo više vode i ostaviti da odstoji minimum osam sati. Promeniti vodu pa skuvati leblebiju (oko sat vremena na umerenoj temperaturi).
Kuvanu leblebiju ocediti i ispasirati pasirkom za pire (teško je, ali što više ispasirate to bolje), dodati rendane pečurke,sitno seckani beli luk, ovsene pahuljice, brašno i začine.
Promešati pa dodati sojino brašno sa vodom, paradajz, ulje i soja sos. Formirati pljeskavice prečnika 3-5cm i pržiti ih na zagrejanom ulju (Dovoljno je da bude tanak sloj (1-2 mm) ulja u tiganju) po par minuta sa obe strane dok ne porumene.



McPosnić

Нема коментара:

Постави коментар