Categories

петак, 12. август 2011.

Raženi hleb sa krompirom

Sastojci:
1/2 domaćeg kvasca (najbolje od raženog brašna)
1 kg raženog brašna
2 krompira
6 dl vode
2 dl vode u kojoj se kuvao krompir
kašika soli
kašika kima (opciono)
malo ruzmarina za posipanje (opciono)

Krompir obariti i ispasirati. Sačuvati 2 dl vode u kojoj se kuvao krompir.
Izmešati sve sastojke, dodati krompir i vodu u kojoj se kuvao. Zamesiti testo i ostaviti 3 sata na sobnoj temperaturi. Premesiti testo pa mokrim rukama formirati vekne željenog oblika i veličine. (Otprilike 5 vekni prečnika 10 cm).
Poređati na pleh pokriven peki papirom.
Zagrejati rernu na 220C. Peći 20 minuta na 220C, zatim 20 na 200C i poslednjih 20 minuta na 180C.
Napomena: Neki ljudi teško vare 100% raženi hleb.




Нема коментара:

Постави коментар