Categories

петак, 14. октобар 2011.

Pita sa bundevom (slana)

Sastojci:
Pakovanje integralnih kora
5 šolja rendane bundeve
kašika soli
veliki praziluk
1/2 šoljice ulja
kašika ulja za podmazivanje pleha
kašika ulja za premazivanje pite

Na malo ulja propržite praziluk pa ga izmešajte sa bundevom, ostatkom ulja i posolite.
Podmažite pleh pa ređajte jednu koru, poprskajte je vodom (oko 1/4 kašičice), sledeću koru, poređajte deo fila i tako redom.
Poslednju koru premažite uljem. Pecite 20 minuta na 200C pa još 10 minuta na 220C. Zagrejte 1/2 šoljice vode do ključanja, prelite vrelu pitu i vratite je još 5 minuta u ugašenu rernu.
Izvadite pitu iz rerne, prekrite krpom i ostavite 20 minuta da se ohladi.

Нема коментара:

Постави коментар