Categories

петак, 28. октобар 2011.

Torta sa orasima i urmama

Sastojci:
Kora:
1 1/2šolje pšeničnog integralnog brašna
1/2 šolje kokosovog brašna
1 kašičica sode bikarbone
2 kašike cimeta
1/2 kašičice oraščića
2 kašičice đumbira
1 kašičica soli
1 šolja smeđeg šećera
1/2 šolje ulja od kokosa
1 šolja mleka od kokosa
2 Kašike sirćeta
1 šolja seckanih oraha

Ukrasni orasi:
1 1/2 šolja oraha
3 Kašike ječmenog slada
3 kašike smeđeg šećera
1 kašičica soli
1 kašičica cimeta
1/2 kašičice oraščića
1/4 kašičice ljute tucane paprike
Krem od urmi:
2 1/2  šolje urmi (oko 400g)
2 šolje soka od narandže
1/2 kašičice soli
1/4 šolje ječmenog slada ili meda
Preliv:
3/4 šolje ječmenog slada
1 kašika ulja od kokosa
1 kašika mleka od kokosa
1 šolja rogača
1 kašičica soli

Zagrejati rernu na 180C.
Izmešati brašna, začine i sodu bikarbonu. U posebnoj posudi izmešati šećer, ulje i mleko. Sjediniti obe mase, dodati im orahe i sirće pa brzo preliti u pleh prekriven peki papirom (Okrugli prečnika 24cm).
Peći 25 minuta.
Ostaviti sat vremena da se ohladi pa pažljivo izvaditi iz pleha i odvojiti od papira. Ostaviti da se ohladi još pola sata pa pažljivo poprečno prepoloviti koru.
Ušećereni orasi:
Izmešajte sve sastojke, pa orahe rasporedite po plehu prekrivenom peki papirom. Pecite 10 minuta na 180C.
Urme prelite 1 šoljom soka od narandže i ostavite ih da odstoje oko sat vremena. U multipraktiku, blenderu ili secku sameljite smesu, dodajte joj so i med i ostatak soka ( ne morate dodati sav sok, dodajte ga pomalo tako da se dobije fini krem).
Za preliv jednostavno izmešajte sve sastojke.
Sredinu torte premažite filom od urmi, prekrite drugom korom pa nafilujte filom od rogača. Ukrasite ušećerenim orasima.

2 коментара:

  1. Izgleda izvrsno ! Samo mi nije jasna ova ljuta tucana paprika u slatkišu?

    ОдговориИзбриши
  2. Daje neki poseban ukus, dovoljan je prstohvat. Postoji na blogu i recept samo za ušećerene orahe, ali ovo se dosta razlikuje i po meni je ukusnije.

    ОдговориИзбриши