Categories

уторак, 11. јануар 2011.

Zeleni pilav

Sastojci:
250g integralnog pirinča
400g smrznutog spanaća
glavica crnog luka
6 čenova belog luka
2 šolje mleka od soje (Ili šolja mleka od soje + šolja biljne pavlake)
4 kašike brašna (ako se koristi pavlaka 2 kašike)
2 kašike soli
2 kašike ulja

Obariti pirinač i odlediti spanać (najbolje u zagrejanoj šerpi na šporetu nekih 5 minuta). Na ulju propržiti sitno seckani crni luk,nekih desetak minuta. Dodati mu sitno seckan beli luk i brašno pa pržiti još minut. Dodati mleko (pavlaku) i kuvati još par minuta (do 5) uz stalno mešanje. U posudi za pečenje izmešati pirinač, spanać i sos od luka. Peče se 30 minuta na 170C.

Нема коментара:

Постави коментар