Categories

среда, 5. јануар 2011.

Pastirska pita

Ovo malo pikantnije jelo je idealna varijanta ako precenite količinu pasulja za prebranac.(tj skuvate više pasulja nego što može da stane u pleh). Taj pasulj zamrznite i koristite kad je potreban.

Sastojci:
Velika glavica luka
2 šargarepe
3 velika krompira
3 šolje kuvanog pasulja (može i konzerva, samo ga ocedite od vode i properite)
1,5 šolja kukuruza šećerca
1,5 šolja paradajz sosa (toplo preporučujem Danubius basilico taman jedna teglica)
Mera je šolja za mleko (oko 2,5 dl)
2 ljute papričice iseckane najsitnije mogiće
 kašika soli

Kratko obariti krompir (oko 15 minuta max, ne treba da bude prekuvan!). Za to vreme propržiti sitno seckani crni luk i rendanu šargarepu. U dubljem plehu izmešati pasulj, kukuruz, paradajz i ljutu papričicu. Posoliti. Kuvani krompir prvo iseckati na sitnije komade (i dalje je tvrd) i napraviti od njega pire (u pire dodati još jednu ljutu papričicu) koji se rasporedi preko mešavine od pasulja.
Peče se 40 minuta na 180 C.
Pastirska pita

Нема коментара:

Постави коментар